Get Adobe Flash player

Θηλασμός

Το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα συστατικά και το νερό που χρειάζεται το μωρό τους πρώτους 4 με 6 μήνες της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα σας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να θρέψει το μωρό. Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία πως η φύση παρέχει στο μωρό τον καλύτερο τρόπο για μια σωστή αρχή.

Ο θηλασμός είναι μια δεξιότητα που πρέπει να μάθετε, όπως ακριβώς έχετε μάθει να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο . Σε μερικές μητέρες η διαδικασία αυτή αποδεικνύεται πιο εύκολη απ' ότι σε άλλες. Αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις όπου οι μητέρες αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τα ξεπερνούν με υπομονή και επιμονή.

Πολλά νεογνά αρπάζουν το στήθος της μητέρας τους απευθείας και αρχίζουν να θηλάζουν ευτυχισμένα χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο κάποια άλλα δεν είναι τόσο έτοιμα.

Η πρώτη τροφή που λαμβάνει το νεογνό από το μαστό σας είναι το πρωτόγαλα ή πύαρ.

  1. Είναι ένα παχύρρευστο υγρό που παράγεται για 2-3 ημέρες.
  2. Η θρεπτική του αξία είναι πολύ υψηλή και ανεκτίμητη για το βρέφος.
  3. Περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών καθώς και όλα τα μέταλλα, τα λίπη και τις βιταμίνες που χρειάζεται το νεογνό τις πρώτες ημέρες της ζωής του
  4. Είναι πλούσιο σε αντισώματα που βοηθούν στην προστασία του βρέφους από λοιμώξεις και ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημά του.
  5. Λειτουργεί ως καθαρτικό αποβάλλοντας το μηκώνιο - τα πρώτα πράσινα κόπρανα - από το έντερο του μωρού
  6. Ακόμα και αν δεν σκοπεύετε να θηλάσετε για πολύ, αξίζει τον κόπο να προσφέρετε το πολύτιμο πρωτόγαλα στο μωρό σας τις πρώτες ημέρες.

 

Έπειτα από 2-3 ημέρες το πρωτόγαλα αλλάζει σε σύσταση και ποσότητα. Το γάλα αυτό, που είναι πιο λεπτόρρευστο και πιο λευκό από το πρωτόγαλα, είναι μείγμα από πρωτόγαλα και ώριμο γάλα.

Ύστερα από 2-3 εβδομάδες αρχίζει η έκκριση του ώριμου, πλήρους μητρικού γάλακτος.

Πρωτού αρχίσετε να θηλάζετε το μωρό σας εξασφαλίστε ήρεμη ατμόσφαιρα ώστε να χαλαρώσετε και εσείς όσο πιο πολύ μπορείτε.

ΨΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Βρήκατε τον ιστοτοπό...
 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Banner
web counter
Επισκεψιμότητα
Banner
Banner
Banner