Get Adobe Flash player

Οδηγίες για ένα Γυναικολογικά Ασφαλές Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή του χρόνου που δεν διαφέρει σημαντικά από τις άλλες. Παρόλα αυτά επειδή οι γυναίκες προσπαθούν να μην χαλάσουν τα μπάνια τους δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα σε σχέση με την περίοδο, το σεξ, τις λοιμώξεις και την αντισύλληψη.

1. Κατ' αρχήν είναι ασφαλής η χρήση του ταμπόν. Είναι παρά πολύ χρήσιμο και εκτός από περιπτώσεις πάρα πολύ έντονης αιμορραγίας είναι πολύ αποτελεσματικό στη θάλασσα και την πισίνα. Η πιθανότητα να υπάρξει ενδομήτρια λοίμωξη είναι ελάχιστη και σχετίζεται με λανθασμένη χρήση του και αμέλεια.

2. Ένας άλλος τρόπος για αποφυγή της εμμήνου ρύσης στις διακοπές είναι η συνεχόμενη χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού, που τις περισσότερες φορές μπορεί γίνει για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού χωρίς κανένα πρόβλημα απαλλάσσοντάς σας από την περίοδο. Πρέπει όμως να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

3. Γενικά ο κύκλος της περιόδου δεν επηρεάζεται από τα μπάνια, αλλά περισσότερο ίσως από την αλλαγή του τρόπου ζωής. Είναι περιττό να πούμε πως θεωρίες του τύπου «κρύωσαν οι ωοθήκες μου» δεν ισχύουν και αποτελούν μύθο. Ουσιαστικά αν υπάρχει πόνος στις ωοθήκες και δεν οφείλεται σε ωορρηξία πρέπει να επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας γιατί μπορεί να υπάρχει γυναικολογική λοίμωξη ή και κύστη. Το δροσερό νερό της θάλασσας και της πισίνας δεν φταίνε σε τίποτε.

5. Αντίστοιχα πολύ σπάνια κολλάει μια λοίμωξη μέσω του νερού. Είναι μύθος ότι η πισίνα ή η θάλασσα προκαλούν κολπίτιδες. Εάν το νερό είναι καθαρό, η αιτία του προβλήματος είναι η υγρασία που παραμένει μετά το μπάνιο στο αιδοίο. Ο κύριος παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων είναι η υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή.

6. Επίσης το καλοκαίρι λόγω των καινούριων ερωτικών συντρόφων παρατηρείται αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων - κονδυλώματα, έρπης, χλαμύδια, κλπ. Είναι περιττό να πούμε πως η χρήση προφυλακτικού είναι η φθηνότερη και καλύτερη μέθοδος αντισύλληψης και πρόληψης που θα σας προφυλάξει από άγχος, θεραπείες και στεναχώρια.

 

ΨΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Βρήκατε τον ιστοτοπό...
 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Banner
web counter
Επισκεψιμότητα
Banner
Banner
Banner